Norge

Top image
Resume

Sommerens (1883) vandretur afsluttedes med udflugt i Nordøstsjælland. Ellers handler dette afsnit om teatersæsonen 1883-1884 og den efterfølgende sommer. Beskrivelsen af sæsonen har karakter af erindringer, mens det efterfølgende afsnit om Den Kongelige Ballets turné til Sverige og Norge i sommeren 1884 har karakter af en dagbog.

Sæsonen 1883-1884 åbnede med Holbergs komedie Erasmus Montanus, med...

Top image
Resume

Afsnittet fortsætter med beskrivelsen af Den Kongelige Ballets turné i Norge i sommeren 1884. I dette afsnit har erindringerne karakter af en dagbog. Efter forestillingen på det lille teater i Laurvig rejste selskabet med skib videre til den velstående by Arendal, hvor de gav en forestilling på det lille, men propfyldte teater.

Fra Arendal rejste selskabet videre til Kristiansand, hvor de fejrede...

Top image
Resume

Dette afsnit omhandler sæsonen 1915-1916. Inden for Den Kongelige Ballet varetog Gustav Uhlendorff og Emilie Walbom ledelsen af balletten, mens Karl Merrild og Valborg Borchsenius varetog undervisningen af de voksne. Sammenholdet ved Den Kongelige ballet var anstrengt.

Kun 8 forskellige balletter opførtes denne sæson, hvoraf 7 var gengangere fra forrige sæson, og halvdelen var af August...